אופן הכנת האוכל ותרומתו לבריאותכם
בר"י
אופן הכנת החומוס – ותרומתו הבריאותית
החומוס של יש"י
את החומוס מכינים מגרגרי חמצה (השם העברי של החומוס) מזן ישראלי הנקרא "רז". זהו זן עדין ובריא להפליא! תחילה אנו בוררים אותו בקפידה בכדי להסיר גרגירים נגועים ואבנים, שוטפים היטב ומשרים את הגרגרים הנקיים במים. לאחר ההשרייה אנו מנביטים את החומוס במשך מספר ימים עד לצימוח נבט. שוטפים שוב את החומוס המונבט ומבשלים אותו על אש גבוהה מספר שעות עד להתרככותו. חומוס רז בריא מאוד וכשמנביטים אותו, הדבר מעלה באופן משמעותי את ערכו התזונתי.
כשאתם מזמינים את מנת החומוס, אנו טוחנים אותו באופן ידני באמצעות עלי, מערבבים אותו עם התיבול "הסודי" שלנו ומגשים אותו בתוספת מטבלים. כך מקבלים מנת חומוס, טרייה, טעימה ובריאה.
גרגרי החומוס עתירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ברזל, סידן ומינרלים נוספים החיוניים לבריאות העצם: אבץ, נחושת ומנגן. כמו כן, גרגרי החומוס עשירים בחומצה פולית החיונית לבניית דנ"א וחומצות אמינו. חמוס מונבט נוח מאוד לעיכול, אינו משמין ובריא לנשים הרות.
שילוב של חומוס עם טחינה נקבל חלבון מלא המספק לנו את